Αρχική Πολιτική Σακελλαροπούλου – Αλ Σίσι: Tουρκική επιθετικότητα και οριοθέτηση της ΑΟΖ στο επίκεντρο...

Σακελλαροπούλου – Αλ Σίσι: Tουρκική επιθετικότητα και οριοθέτηση της ΑΟΖ στο επίκεντρο της συζήτησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με το Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μίλησε για την τουρκική επιθετικότητα και παραβατικότητα.

Χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» για τη σχέση των δύο χωρών αλλά και για την ευρύτερη περιοχή την συμφωνία για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η κ. Σακελλαροπούλου έθεσε το ζήτημα της τουρικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενη στην Αίγυπτο ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και του αραβικού κόσμου, η ΠτΔ δήλωσε πως «στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε διεξοδικά στην παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου συμφώνησε για τη σημασία της συμφωνίας για την ΑΟΖ υποστηρίζοντας πως «συσφίγγει τις σχέσεις των δύο χωρών πιο πολύ, ενώ θα έχουμε και άλλες συμφωνίες σίγουρα».

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την ασφάλεια της χώρας και τα θαλάσσια σύνορα», συνέχισε για να καταλήξει πως «οι τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία, δεν έχουν καμία σχέση με το τι πιστεύει ο καθένας. Είναι κάποιες κινήσεις εξτρεμιστών που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε θρησκευτικές αντιθέσεις».