Αρχική Περιβάλλον Σ. Φάμελλος: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου μερική κύρωση των δασικών χαρτών

Σ. Φάμελλος: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου μερική κύρωση των δασικών χαρτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση των δασικών χαρτών» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε χθες στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ειδικότερα, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε, ότι «έχουμε ένα περιθώριο, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, να γίνουν όλες οι αλλαγές των πρόδηλων σφαλμάτων, καθώς και των πράξεων της διοίκησης να περάσουν όλους τους χάρτες».

Όπως πρόσθεσε, «αφού περάσουν όλα αυτά από τις διοικήσεις και από τις διευθύνσεις Δασών, θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση» και εξήγησε: «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χάρτες, περίπου στο 96%, θα κυρωθούν και θα αποτελέσουν πια θεσμικό έγγραφο του κράτους, γιατί το υπόλοιπο 4% με 5% θα είναι οι αντιρρήσεις και οι αιτήσεις εκχώρησης, καθώς και οι αλλαγές χρήσης, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε ένα εξάμηνο».

«Εμείς βέβαια», συνέχισε, «με το που θα τελειώσει η διαδικασία των τροποποιήσεων, στις 25 με 26 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουμε μία δεύτερη ανάρτηση στην υπόλοιπη Ελλάδα» και όπως πρόσθεσε «θα αναρτηθεί περίπου το 17% της χώρας, ενώ την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε και τις νέες περιοχές που θα αναρτηθούν οι χάρτες».

Στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νικόλαο Παπαθεοδώρου και συμμετείχε σε σύσκεψη, όπου εκτός από το θέμα των δασικών χαρτών, συζητήθηκαν τα ζητήματα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και τα σχέδια διαχείρισης των υδάτων.