Αρχική Ελλάδα Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop, οι συνήγοροι της 33χρονης που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική διερεύνηση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, ίσως να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Δηλαδή, οι νομικοί παραστάτες θεωρούν ότι το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι ενισχυμένο εάν και στις άλλες δύο περιπτώσεις, δηλαδή τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, δεν κατηγορηθεί για εγκληματική ενέργεια.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο: ότι θα έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και, αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό, να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Και κατά συνέπεια, η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη-Καλογριά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου /Φωτογραφία: Eurokinissi

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει να αρνείται την εγκληματική ενέργεια, σε ό,τι αφορά στον θάνατο των τριών παιδιών της, ενώ αναμένεται η νέα ιατροδικαστική έκθεση για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Πάντως, οι ιατροδικαστικοί κύκλοι της Πάτρας αναφέρουν ότι η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα θα φέρει ανατρεπτικές εξελίξεις στην υπόθεση. Η ιατροδικαστής είχε συμπεριλάβει στην έκθεσή της για τον θάνατο της Ίριδας και το πνευμονικό οίδημα, το οποίο παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια, και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί σε αυτό στην κατάθεσή της.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική προσέγγιση και σε ποια στοιχεία θα στηρίζεται ενώ για το αίτημα αποφυλάκισης, ανέφερε ότι πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν τα κατάλληλα έγγραφα, δηλαδή οι τεχνικές εκθέσεις που θα συνοδεύσουν την αίτηση της κατηγορούμενης.

«Πρόωρο» το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Mega Καλημέρα», σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και εξήγησε ότι αναβάλλεται διότι θεωρείται πρόωρο από τους δικηγόρους της.

«Έκανε την αίτηση αποφυλάκισης γιατί δεν αντέχει μέσα στη φυλακή και ήθελε αμέσως να υποβληθεί αυτό το αίτημα, ωστόσο υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Έχουν να κάνουν με την υποστήριξη του αιτήματος και την εκκρεμότητα για τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα», τόνισε.

Επίσης, άνθρωπος του συγγενικού περιβάλλοντος της 33χρονης ανέφερε στον Γιώργο Αναστασόπουλο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. «Εννοεί τη συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά της, το λέω πολύ κομψά», εξήγησε.