Αρχική Ελλάδα “Μετανάστες” επιχείρησαν να ρίξουν φλεγόμενο δέντρο στον φράκτη στις Καστανιές

“Μετανάστες” επιχείρησαν να ρίξουν φλεγόμενο δέντρο στον φράκτη στις Καστανιές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπορεί η Τουρκία να σφράγισε τα σύνορα της λόγω κορωνοϊού, ωστόσο ομάδες παράνομων μεταναστών συνεχίζουν να βρίσκονται στο μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ στον Έβρο, αναζητώντας τρόπους ν’ ανοίξουν διόδους στον φράκτη για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδα παράνομων μεταναστών, έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετυχαίναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα προς διευκόλυνση των επιδιώξεων των παράνομων μεταναστών, που όπως κατήγγειλε και ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, καθοδηγούνται από άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Τα πλάνα μαρτυρούν τη μανία των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, που συνεχίζουν να «εργαλειοποιούνται» από την κυβέρνηση Ερντογάν ως μέτρο πίεσης κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε., αλλά και την ταυτόχρονη ψυχραιμία των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

protothema.gr