Αρχική Πολιτική Μήνυμα θωράκισης των συνόρων από τον Μητσοτάκη – Επεκτείνεται ο φράχτης στον...

Μήνυμα θωράκισης των συνόρων από τον Μητσοτάκη – Επεκτείνεται ο φράχτης στον Έβρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυμα θωράκισης των ελληνικών συνόρων θα στείλει εκ νέου από τον Έβρο, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο ίδιος χθες, κατά την επίσκεψή του στο Γέρακα, διεμήνυσε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, απαντώτας έτσι και στη στήριξη από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, τροπολογίας που μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

Σημειώνεται ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε τον περασμένο Αύγουστο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό το πρίσμα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας και ως μία πρώτη κίνηση για τη θωράκιση της συνοριακής γραμμής στον Έβρο. Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του ποταμού, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Κυβερνητική απόφαση είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ των ελληνοτουρκικών συνόρων. ΄Ήδη έχουν κατασκευασθεί 37,5 χλμ και σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χλμ, με κόστος 100 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή τις πρώτες 50 μέρες του χρόνου, είχαν γίνει περισσότερες από 7.600 αποτροπές παράνομων μεταναστών στον Έβρο και 118 συλλήψεις διακινητών στην επικράτεια.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε την αποπομπή του Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας και κρατά μια συμπεριφορά που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.