Αρχική Δήμοι «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» με συμμετοχή των σχολείων στη Χερσόνησο

«Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» με συμμετοχή των σχολείων στη Χερσόνησο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» με συμμετοχή των σχολείων , διοργανώνουν ο  ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη δράση της ανακύκλωσης, να αναγνωρίσουν τα υλικά, τις ιδιότητές τους, να γνωρίσουν τις μεθόδους ανακύκλωσης υλικών, να ενημερωθούν γα τις προτεινόμενες μεθόδους εκτροπής και, τέλος, να κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα με την χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου, ενώ ήδη ξεκίνησαν ενημερωτικές συναντήσεις από στελέχη του ΦοΔΣΑ στα  σχολεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εξηγήσουν αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τις λεπτομέρειες της δράσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 13 Μαΐου 2018.

Αναλυτικότερα, σε κάθε σχολείο θα μοιραστούν τέσσερις κάδοι για την προσωρινή αποθήκευση των ανακυκλώσιμων υλικών: για πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και γυαλί. Θα γίνεται ογκομέτρηση του υλικού, το οποίο θα παραλαμβάνει ο Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ και η ομάδα-σχολείο θα λαμβάνει την ανάλογη βαθμολογία σε εφαρμογή των προκαθορισμένων κριτηρίων βαθμολόγησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος, κ. Μαστοράκης «πάγια θέση της δημοτικής αρχής Χερσονήσου είναι η ενεργοποίηση των παιδιών στο θέμα της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ή, αλλιώς, ανακύκλωσης και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το πολύτιμο περιβαλλοντικό όφελος που επιτυγχάνεται. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές γίνονται πρωταγωνιστές σε νέες μεθόδους μάθησης με ευγενή άμιλλα, αλλά και με έμφαση στο πνεύμα συνεργασίας.»

Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α,  Βαρδής Φραγκιαδάκης δήλωσε σχετικά: «Το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης δίνει κίνητρα στους μαθητές να εμβαθύνουν στις πρακτικές διαχείρισης των υλικών ακολουθώντας τη νέα οδηγία για τα ρεύματα ανακύκλωσης που, από το 2020, εκτός απροόπτου, θα εφαρμόζεται ανεξαιρέτως από κάθε πολίτη. Επιπλέον, προάγει την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητα. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, που πρέπει να κατανοήσουν ότι αλλάζοντας το περιβάλλον, αλλάζουμε τον κόσμο.»

Τα βραβεία του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν από το δήμαρχο Χερσονήσου,  Γιάννη Μαστοράκη και τον πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α..,  Βαρδή Φραγκιαδάκη σε ειδική εκδήλωση.