Αρχική Ελλάδα Προσφυγικό: Ξεκινά η δημιουργία των νέων δομών στα νησιά

Προσφυγικό: Ξεκινά η δημιουργία των νέων δομών στα νησιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία των νέων δομών προσφύγων και μεταναστών στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί στα νησιά.

Η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού με διαδικασία διαπραγμάτευσης αναρτήθηκε στη Διαύγεια για της περιοχές των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου.

Η εν λόγω απόφαση αφορά στην πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24/2 και θα πραγματοποιηθούν στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, καθώς και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ αλλά και τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων.

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία «Κρητικού Λάκος/Ψείρα» στο δήμο Χίου, «Καράβας» στη Μυτιλήνη και «Ζερβού» στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Σχετικά με τη δαπάνη των υπό ανάθεση έργων, ανέρχεται σε 1.098.032,83 ευρώ για τις εργασίες περίφραξης και καθαρισμού στη Χίο, 899.434,53 ευρώ για το αντίστοιχο έργο στη Μυτιλήνη και 997.576,84 ευρώ για τη Σάμο.

Όπως αναφέρεται, «το αντικείμενο των υπό ανάθεση συμβάσεων για τις προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού των γηπέδων στα νησιά της Χίου, Λέσβου και Σάμου αφορά την πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016(Α΄ 51) και συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια σύμφωνα με την υπ’αριθμ 1311/2020 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου».