Αρχική Δήμοι Πρόγραμμα συμβουλευτικής φροντιστών ηλικιωμένων και ΑμεΑ στα Βριλήσσια

Πρόγραμμα συμβουλευτικής φροντιστών ηλικιωμένων και ΑμεΑ στα Βριλήσσια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων,  σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική εταιρία «Ο Νέστωρ» ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου τον πρώτο κύκλος του προγράμματος  συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φροντιστών. 

Ο κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιείται από τις 18.00 έως τις 19.00, στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Πνευματικού Κέντρου, με σκοπό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να στηρίξει τους φροντιστές ψυχολογικά, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση, με διαλείμματα για καφέ.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές (ή συγγενείς) έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας με διαφορετική θεματολογία σε κάθε συνάντηση, όπως προβλήματα συμπεριφορά των ασθενών, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, τρόποι μείωσης της επιβάρυνσης του φροντιστή, φροντίδα του ασθενή κ.α.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, ενόψει του προγράμματος, «είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος μας είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωση τους για τη συνέχεια’.