Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ», θα υλοποιήσει για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 δωρεάν Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και για απόφοιτους που επιθυμούν εκ νέου να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε ψηφιακό (online) εκπαιδευτικό υλικό όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με ελεύθερη πρόσβαση καθημερινά για τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

  1. Λυσάρι: Λυμένες ασκήσεις των σχολικών βιβλίων με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη ανάπτυξη σε video lessons και pdf.
  2. Διδασκαλία: Βίντεο με αναλυτική επεξήγηση της θεωρίας και της μεθοδολογίας των μαθημάτων και βίντεο με αναλυτικό και κατανοητό τρόπο προσέγγισης των λυμένων ασκήσεων και εξεταστικών θεμάτων.
  3. Application «Αrnos Learn»: Ερωτήσεις και απαντήσεις με αιτιολόγηση σε όλη την ύλη των μαθημάτων, για αξιολόγηση και εξάσκηση.
  4. Τετράδιο Σπουδής – Φροντιστηριακό Εγχειρίδιο (e-book για μαθητές και καθηγητές): Οδηγός για τη διδασκαλία του μαθήματος, την εξάσκηση του μαθητή και την πραγματοποίηση της online διδασκαλίας με φυσικό τρόπο. Περιέχει: Τη Θεωρία εν συντομία, Ασκήσεις Εμπέδωσης – Εμβάθυνσης, Επαναληπτικές Ασκήσεις, Θέματα Προσομοίωσης Εξετάσεων.

Οι αιτήσεις κατατίθεται μόνο ηλεκτρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/arnos/index.php

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάψουν έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι δημότες (βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας: ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου κλπ).

Για κάθε μαθητή, ο γονέας πρέπει να κάνει ξεχωριστή αίτηση και να δηλώσει διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Μετά την ολοκλήρωση εγγραφής, η αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει και παρέχει στους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς πρόσβασης του Προγράμματος Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Την αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν οι γονείς των μαθητών, από Παρασκευή 22-10-2021 και ώρα 09:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας στα τηλέφωνα: 2313318663 και 2313318665 (ώρες 09:00 -14:00).

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Άγνωστος έριξε τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης : Πρωτοφανές Πρόβλημα για τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Τεχνικοί της ΔΕΥΑ Ηρακλείου αντιμετώπισαν μια ασυνήθιστη πρόκληση όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υπερχείλισης λυμάτων στον αγωγό αποχέτευσης της οδού 1866. Ο Δήμος...

Ελεονώρα Μελέτη: «Ζήστε, Τολμήστε και μην κολλάτε πουθενά!»(βίντεο)

Στην Λαμία βρέθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Ελεονώρα Μελέτη όπου επισκέφθηκε την ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΔ ,την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ...

Δύο τροχαία με απόσταση λίγων λεπτών στο ίδιο σημείο

Στο ίδιο σημείο μόλις πέντε μέτρα πιο πέρα στην διασταύρωση Κολυρίου και στην Εθνική Οδό Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας σημειώθηκαν...

Απαγόρευση διακίνησης και κατανάλωσης μυδιών από τον Στρυμονικό κόλπο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και κατανάλωσης μυδιών...