Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αύξηση δημοτικών τελών 35% με 6 υπέρ, 49 κατά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αύξηση δημοτικών τελών 35% με 6 υπέρ, 49 κατά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Με 6 ψήφους στους 49 δημοτικούς συμβούλους πέρασε η μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 35%, στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το «πράσινο φως» άναψε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, μετά από έλεγχο νομιμότητας που διενεργήθηκε επί της ορθής επανάληψης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα της αύξησης κατά 35% των ανταποδοτικών τελών ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση της απελθούσας δημοτικής αρχής του Κωνσταντίνου Ζέρβα στις 19 Δεκεμβρίου 2023 και ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία με μόλις έξι συμβούλους να ψηφίζουν θετικά και τους περισσότερους αρνητικά ή λευκό.

Αρχικά θεωρήθηκε πως το θέμα καταψηφίστηκε δεδομένου ότι οι αρνητικές ψήφοι ήταν περισσότερες από τις λευκές. Ωστόσο κατά την αποστολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός θετικών ψήφων, δεδομένου ότι δεν κατατέθηκε άλλη πρόταση προς ψήφιση.

Μετά τη διαπίστωση αυτή, επανακοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης η απόφαση στο ορθό και έγινε δεκτή η πρόταση της διοίκησης Ζέρβα για αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Η απόφαση φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Αποκεντρωμένης, Ιωάννη Σάββα, και κοινοποιήθηκε στη νέα δημοτική αρχή του Στέλιου Αγγελούδη.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίθηκε ούτε η επιβολή ανταποδοτικών τελών στους ναούς (για τους οποίους προβλέπεται σχετική εξαίρεση στο νόμο), ούτε η μείωση των τελών σε ευπαθείς ομάδες, καθώς προβλέπεται από το νόμο διαφορετική πλειοψηφία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το επιτελείο του νέου δημάρχου κ. Αγγελούδη που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα προχωρήσει πλέον μόνο στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος.

Εργαζόμενοι Δήμου: “Ζήτω η Δημοκρατία”!

Τη συζήτηση περί αύξησης των δημοτικών τελών στον δήμο Θεσ/νίκης σχολίασε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης.

“Οι συνάδελφοι να κλείσουν τα αυτιά τους και σε αυτά που λένε στελέχη του Αγγελούδη και κάποιοι «συνδικαλιστές». Λένε ότι «η αύξηση των δημοτικών τελών θα διασφαλίσει τη λειτουργία των υπηρεσιών και τη μισθοδοσία των εργαζομένων». Να διασφαλίσουν τα κέρδη των ιδιωτικών εταιριών θέλουν. Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσει ο Αγγελούδης. Και πόσο μικρόνοες έχουν τους εργαζόμενους; Δεν γνωρίζουν ότι πολλοί συνάδελφοι είναι κάτοικοι του δήμου και θα πληρώσουν τα νέα χαράτσια; Το ίδιο δεν θα γίνει και σε συναδέλφους που κατοικούν σε άλλους δήμους και θα αυξηθούν και εκεί τα τέλη;”, τονίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καλαμάτα: Στέλνουν πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ σε νεκρούς

Ειδοποιήσεις σε πεθαμένους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που διαπιστώθηκαν ακόμα και το μακρινό 2004, στέλνει ο Δήμος Καλαμάτας. Οι δημοτικές οικονομικές υπηρεσίες, παρά...

Λουτράκι: Πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas θα διοργανώσουν για μια ακόμα χρονιά τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που  θα φιλοξενηθούν στο Λουτράκι Κορινθίας το διάστημα 24 με...

Πράσινο Ταμείο: 30 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για Αντιπυρικές Ζώνες σε 196 Δήμους

30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το Πράσινο Ταμείο, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών...

Κλειστά τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαΐου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου λόγω του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα. Ταυτόχρονα  κλειστό θα...