«Πράσινο φως» για 200.000 θέσεις εργασίας σε πολίτες τρίτων χωρών

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπουργική απόφαση σχετικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα κατά τη διετία 2023-2024.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι ο αριθμός των πολιτών θα φτάσει τις 200.000. Η νέα απόφαση θα προβλέπει την απασχόληση περίπου 38.000 πολιτών από τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο. Οι συγκεκριμένοι θα προστεθούν στους σχεδόν 150.000 που έχουν ήδη πάρει έγκριση για να εργαστούν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες  νέες μετακλήσεις συγκεντρώνονται στην Αττική και είναι περίπου 10.700, ενώ σε επίπεδο κλάδων, τα περισσότερα κενά σε προσωπικό έχουν εντοπιστεί στις κατασκευές, στον τουρισμό, στην εστίαση, αλλά και στην οικιακή βοήθεια.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν, πάντως, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς την απορρόφηση των μετακλήσεων, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επίσης, έχει εντοπιστεί και υπερεκτίμηση των κενών θέσεων εργασίας, από την εργοδοτική πλευρά, με συνέπεια  τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, να είναι  πολλαπλάσια των θέσεων απασχόλησης, που εγκρίθηκαν.

flash.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις