ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το…χρώμα του χρήματος θα δουν πριν τις εκλογικές μάχες για Ευρωβουλή και τοπική αυτοδιοίκηση χιλιάδες πολίτες. Εκατομμύρια δικαιούχοι επιδομάτων θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα χρήματα από τρεις δημοφιλείς παροχές που αφορούν το υπουργείο Εργασίας.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν μετά από επτά χρόνια την μερική επιστροφή της 13η σύνταξης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται, να καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εξαγγελίες όσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, θα λάβουν το 100% της σύνταξης τους, δηλαδή μια πλήρη σύνταξη, όσοι παίρνουν σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ, θα λάβουν το 70% της σύνταξης τους, όσοι παίρνουν σύνταξη από 601 έως 1000 ευρώ, θα λάβουν το 50% της σύνταξης τους και τέλος, όσοι παίρνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, θα λάβουν το 30% της σύνταξης τους.

Την ίδια στιγμή, μέχρι τις 24 Μαΐου αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Ειδικότερα, θα λάβουν την β’ δόση, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018. Εάν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτηση του για επίδομα παιδιού και δεν δει χρήματα στον λογαριασμό του, πρέπει να την ακυρώσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ και να υποβάλει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Τελος, έως τις 24 Μαΐου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων και το επίδομα ενοικίου. Προσοχή, από την παροχή αυτή θα καταβληθεί σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση τους εντός του Απριλίου. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου του τρέχοντος μηνός και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.