Αρχική Οικονομία Ποιοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκια Απρίλιο και Μάιο;

Ποιοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκια Απρίλιο και Μάιο;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται την πλήρη απαλλαγή ενοικίου τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Επίσης εξετάζεται απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα έχουν οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ωστόσο υπάρχουν άλλες κατηγορίες που θα την καταβάλουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης εισήλθε ως μνημονιακό έκτακτο μέτρο και εντέλει ισχύει για έκτο έτος.

Πάντως, δεν συζητείται απαλλαγή για το τέλος επιτηδεύματος.

Σχέδιο απαλλαγής ενοικίων για Απρίλιο – Ποιους αφορά;

Η απαλλαγή θα είναι 100% και θα αφορά:

-Λιανεμπόριο, Εστίαση

-Πολιτισμό, Αθλητισμό

-Τουρισμό, Μεταφορές

-Γυμναστήρια, Κομμωτήρια

-Κέντρα αισθητικής, Βιβλιοπωλεία

Σε ότι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά όχι κλειστές, και τους εργαζόμενους σε αναστολή, τα νοίκια που θα καταβάλλουν, θα είναι μειωμένο κατά 40%.

Έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Η επιδότηση αφορά στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away.