Αρχική Ασφάλιση Ποια αναδρομικά συνταξιούχων θα πληρωθούν στις 25 Νοεμβρίου και ποια στις 10...

Ποια αναδρομικά συνταξιούχων θα πληρωθούν στις 25 Νοεμβρίου και ποια στις 10 Δεκεμβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο ακόμη πληρωμές αναδρομικών σε δικαιούχους προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα αρχικά, περί τα τέλη Νοεμβρίου, θα πληρωθούν τα αναδρομικά που οφείλονται σε νέους συνταξιούχους.

Η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων για αντίστοιχες περιπτώσεις νέων συνταξιούχων (έναρξη καταβολής σύνταξης μετά τον Μάιο του 2016) εκτιμάται ότι θα έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί.

Έτσι, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν τουλάχιστον 12.000 συνταξιούχοι, με στόχο την καταβολή των αναδρομικών σε σύνθετες και δύσκολες περιπτώσεις.

Πρόκειται για 8.419 περιπτώσεις «νέων» συνταξιούχων που απασχολούνται και οι συντάξεις τους ήταν δύσκολο να επανυπολογιστούν, 2.600 κληρονόμους συντάξεων που είχαν εκδοθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016, ήτοι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και 1.024 συνταξιούχοι που προέρχονται από το ΝΑΤ.

Όλες οι παραπάνω συγκαταλέγονται στις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις συνταξιούχων, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Επίσης, κατά τις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να «κλειδώσει» η πληρωμή σε κατ’ εκτίμηση 21.500 «παλιούς» συνταξιούχους, οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου 2016, και που λόγω ελλιπών στοιχείων δεν έχει εξακριβωθεί αν έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Τέλος, την ίδια στιγμή, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, οι τακτικές πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.