Αρχική Δήμοι ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας στους δήμους κατά του άρθρου 179

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας στους δήμους κατά του άρθρου 179

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με στάση εργασίας ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτυρόμενοι κατά του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νόμου, που προβλέπει περαιτέρω διευκολύνσεις για την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11.00 π.μ. και συνδυάζεται με συγκέντρωση την πλατεία Καραϊσκάκη στις 9.30 π.μ. και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις προβλέψεις του  άρθρου 179, με το οποίο «δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αναθέτουν σε ιδιώτες υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτιολογημένη απόφαση αυτού, που τεκμηριώνει την απόφαση σύναψης δημόσιας σύμβασης για τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.  Προβλέψεις που περιλάμβανε το πρότερο, καταργούμενο άρθρο 61 του Νόμου 3979».

Ειδικότερα μετά την κινητοποίηση της Πέμπτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει  μέχρι την Κυριακή τα εξής:

  • Ενέργειες συνάντησης – ενημέρωσης των Πολιτικών Αρχηγών με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
  • Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2019, αποχή από την εργασία.
  • Κάλεσμα των Συλλόγων – Μελών από ολόκληρη την Ελλάδα στην Αθήνα και Συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 11 το πρωί.
  • Το Σάββατο μετά το συλλαλητήριο θα γίνει σύσκεψη  όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.