Αρχική Εργασιακά ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οδηγίες διαχείρισης της πανδημίας στο εργασιακό περιβάλλον των ΟΤΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οδηγίες διαχείρισης της πανδημίας στο εργασιακό περιβάλλον των ΟΤΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγχειρίδιο οδηγιών διαχείρισης της πανδημίας από κορονοϊό στο εργασιακό περιβάλλον των ΟΤΑ καταθέτει η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων κατά την εργασία.

Η εκπόνηση αυτής της επικαιροποιημένης μελέτης-εκτίμησης κινδύνων, αποτελεί και μια περαιτέρω συμβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κρίσιμη αυτή και πρωτόγνωρη υγειονομική συγκυρία, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή ειδικών επιστημόνων υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και θα παρουσιασθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων, έλκοντας την καταγωγή της από την Διεθνή Ημέρα των Εργατών (1984) που ορίζεται και ως μέρα πένθους ή μνήμης για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει πως σήμερα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Σημειώνει πως «οι κυβερνήσεις, οι οργανώσεις και οι φορείς των εργαζομένων θα πρέπει να σταματήσουν τα ευχολόγια, τα κροκοδείλια δάκρυα και να λάβουν μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των ανθρώπων που πασχίζουν για το μεροκάματο και διακινδυνεύουν το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία και τη ζωής τους. Το βλέπουμε σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία, το βλέπουμε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και σε άλλους κλάδους «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει πως η πανδημία έδειξε με δραματικό τρόπο, ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ειδικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και όλων αυτών των εργαζομένων που διακινδυνεύουν την ατομική τους υγεία καθημερινά όντας στη «πρώτη γραμμή» κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Αναλυτικά η μελέτη εδώ