Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπουργεία και δήμοι αγνοούν τους νόμους ασφάλειας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την εγκληματική αδιαφορία και τη συνεχή απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του προσωπικού της από την κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των Δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η αδιαφορία σχεδόν κοστίζει μία ακόμη ανθρώπινη ζωή.

Το περιστατικό που περιγράφεται αφορά έναν υπάλληλο του Δήμου Βόλου, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια κατά τη διάρκεια υπηρεσίας, όταν έπεσε πάνω του καυστικό υγρό από έναν κάδο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια αποκομιδής. Η εμπειρία της υπάλληλου αποτέλεσε τον κύριο λόγο που αποφεύχθηκαν χειρότερα, παρότι φορούσε προβλεπόμενο καπέλο εργασίας.

Η υπάλληλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει σε αναρρωτική άδεια. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας, θα χρειαστεί πλαστικές επεμβάσεις για να διορθωθούν οι βλάβες στο πρόσωπο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους και δεν έχουν διασφάλιση για την υγεία και την ασφάλειά τους. Κατηγορεί την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές για αδιαφορία και απαξίωση, ενώ ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος, καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση αντί για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Βραζιλία: Ξύλινος πάσσαλος «καρφώθηκε» στο κρανίο οικοδόμου

Οι εικόνες της αξονικής τομογραφίας δείχνουν το ξύλινο κομμάτι να έχει διαπεράσει 6 εκατοστά βάθος στο κρανίο.

Απαξιωτική στάση του ΥΠΕΣ έναντι των σχολικών τροχονόμων

Οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφάλισή τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ η μηνιαία αποζημίωσή τους είναι ανεπαρκής.

Τα κέρδη της Lamda Development από το Ελληνικό

Πολλά εργοτάξια θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη για την κατασκευή κατοικιών, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καθώς και υποδομών για εκπαίδευση, υγεία και αθλητισμό.

Μιχάλης Κατρίνης αντιδρά για αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης, για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Ενημερωτικό Δελτίο

«Στο σφυρί» για 20.000 ευρώ το σπίτι πρωταθλήτριας ΑμεΑ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βγήκε «στο σφυρί» το σπίτι της πρωταθλήτριας ΑμεΑ, Διονυσίας Τσακίρη, στην Ελευσίνα. Fund εξαγόρασε το χρέος της και προχώρησε στον πλειστηριασμό του ακινήτου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας.

Κρήτη: Καλοκαιρινός εφιάλτης – Οι δήμοι ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καλοκαιρινός εφιάλτης η λειψυδρία για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στην Κρήτη, κάτι που αποτυπώνεται με τα διαδοχικά αιτήματα των Δήμων  για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τη Μεσσαρά να βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

Καρκίνος του δέρματος: Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος στην Αθήνα

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου παγκοσμίως, γι'αυτό αποτελεί ζωτική σημασία η διάγνωση του.

Σέρρες: Νεαρός απειλεί και επιτίθεται σε εργάτες καθαριότητας

Ο νεαρός εξοργίστηκε και χτύπησε το μηχάνημα καθαριότητας με γροθιές, απειλώντας παράλληλα με μήνυση.