Αρχική Οικονομία Πέτσας: Οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα – Αντλήθηκαν 27,5 δισ. ευρώ

Πέτσας: Οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα – Αντλήθηκαν 27,5 δισ. ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η υλοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτης” επιταχύνεται και εντάσσονται σε αυτο νέα έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, σημείωσε ότι έχουν ενταθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα 81 πράξεις έργων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν άξονες προτεραιότητας όπως  “Περιβάλλον”,  “Ποιότητα ζωής και  εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Για τις προοπτικές της  ελληνικής οικονομίας ο κ. Πέτσας τόνισε ότι χάρη στην εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η Ελλάδα έχει αντλήσει από τις αγορές, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, συνολικά 27,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και  με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

“Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί γιατί επενδυτές και αγορές πιστεύουν ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση” ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.