Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πέτσας: 25 εκατ. σε Δήμους για την αντιπυρική περίοδο

Το ποσό των 25 εκατ. σε Δήμους για την αντιπυρική περίοδο έχει δώσε το υπουργέιο Εσωτερικών, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας.

«Φέτος έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών από τον Μάρτιο 25 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους και συνδέσμους Δήμων για να αντιμετωπίσουν θέματα της αντιπυρικής περιόδου έναντι 18,4 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι το 2021. Έχουμε δηλαδή αυξήσει κατά 36% το ποσό που δινόταν», ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά έχουν ήδη δοθεί και ήδη από πέρυσι έχει καθοριστεί να γίνεται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου απολογισμός για το ποια είναι η κατανομή των χρημάτων που έχει γίνει.

Πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι «δόθηκαν από 180.000 ευρώ στον Δήμο Λαυρεωτικής και στον δήμο Σαρωνικού, από 89.000 και 82.000 αντίστοιχα που είχαν δοθεί το 2021. Όσον αφορά το δάσος του Κουβαρά που εκτείνεται σε δύο δήμους, δόθηκαν 250.000 από 150.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2021».

«Όταν τελειώσει η αντιπυρική περίοδος θα έχουμε και πλήρη απολογισμό για το που πήγαν αυτά τα χρήματα»
«Όταν τελειώσει η αντιπυρική περίοδος θα έχουμε και πλήρη απολογισμό για το που πήγαν αυτά τα χρήματα. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες και για εξοπλισμό και προσωπικό. Για το προσωπικό η δυνατότητα συμβάσεων αυξήθηκε στου πέντε μήνες», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι από πέρυσι έχει περάσει διάταξη όπου εάν οι δημότες δεν προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, να μπορεί να μπει σε αυτά ο δήμος και να τα καθαρίσει.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% - Θα γίνω πρωθυπουργός Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να...

Τα δύο “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη

Τα δύο "στρατόπεδα" στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη...

Η Όλγα Γεροβασίλη το φαβορί για αντίπαλος του Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη το φαβορί για αντίπαλος του Κασσελάκη, το Σάββατο θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη στις...

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου 

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου  Ομόφωνα αρνητικό ήταν σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού στο αίτημα...