Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ στους δήμους εντός Μαρτίου και μειώσεις...

Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ στους δήμους εντός Μαρτίου και μειώσεις σε δημοτικά τέλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 50 εκατ. ευρώ προς τους δήμους, εντός του Μαρτίου, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, λόγω της απώλειας εσόδων τους εξαιτίας της πανδημίας.

«Έχουμε δώσει το προηγούμενο έτος 187,1 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους και αυτή την εβδομάδα που μας έρχεται θα δώσουμε επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, με βάση τα κριτήρια που αναπτύσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την απώλεια εσόδων που είχαν οι Δήμοι, ιδίως από τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν λειτουργούσαν εξαιτίας της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με  θέμα τα προβλήματα των επιχειρήσεων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, σημείωσε σχετικά με το ζήτημα της καταβολής δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις ότι «θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για ομοιόμορφη εφαρμογή από όλους τους δήμους».

Επίσης αναφορικά με τα τέλη που καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης ο κ. Πέτσας ανακοίνωση τη σημαντική μείωσή τους.

Όπως δήλωσε: «Προσανατολιζόμαστε να προχωρήσουμε σε εναρμόνιση αυτού του τέλους από 5% στο 0,5% για όλους. Είναι κάτι που θα συζητηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε για το ζήτημα αυτό, με πρωτοβουλία που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με την ΑΑΔΕ».

«Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να μπορέσετε να αποσβέσετε μία μακροχρόνια επένδυση που έχετε κάνει, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τις οποίες δεν είχατε προβλέψει, όπως αυτές της πανδημίας. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.