Αρχική Περιβάλλον Περιφέρεια Αττικής: 4,8 εκατ. για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον σταθμό Αγίου...

Περιφέρεια Αττικής: 4,8 εκατ. για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον σταθμό Αγίου Δημητρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο σταθμό του Μετρό Αγ. Δημητρίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με 4.275.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που περιλαμβάνει την εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κινήσεως πεζών και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πολιτών. Επίσης, με την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων – στην περιοχή παρέμβασης – δρόμων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών προβλέπεται και η απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του μικροκλίματος καθώς προβλέπει την αναβάθμιση δύο ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και τη διαμόρφωσή του ενός σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και του δεύτερου (στη συμβολή με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης – πλατεία Εισόδου) σε ενός πράσινου τοπόσημου. Περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία μικρών πάρκων – καθιστικών σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, προβλέπονται και εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.