Αρχική Περιφέρειες Πελοπόννησος: Αύριο το περιφερειακό συμβούλιο το θέμα των υποκλοπών

Πελοπόννησος: Αύριο το περιφερειακό συμβούλιο το θέμα των υποκλοπών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς αύριο αναμένεται να μπει στο τραπέζι του του περιφερειακού συμβουλίου η υπόθεση των υποκλοπών.  Σύμφωνα με την πελοποννησιακή εφημερίδα «Ελευθερία», ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, αναμένεται να καταγράψει τις δυνάμεις του και να δει την πλειοψηφία του να κλονίζεται.

Παράλληλα, ενδιαφέρον θα προκύψει από τις απαντήσεις που θα δώσει στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία αρνείται να παραιτηθεί και την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον περιφερειάρχη να αναλαμβάνει και την αντιπεριφέρεια ο ίδιος. Πρόκειται για μια εσωτερική αντιπαράθεση που σύμφωνα με εκτιμήσεις αντανακλά και τις διαμάχες των στρατοπέδων της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν πραγματοποιήθηκε έφοδος ανδρών της ασφάλειας της Καλαμάτας, παρουσία εισαγγελέα, στο 3ο και στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν λίγο μετά τις 12 μιση το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την κ. Αλειφέρη «διενεργήθηκε έρευνα από το τμήμα ασφαλείας της Καλαμάτας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο γραφείο μου υπάρχει υποκλοπή συνομιλιών ή παρακολούθηση των συνομιλιών. Θέλω να πω ότι ο,τι ευρήματα υπάρχουν έχουν κατασχεθεί και αναμένουμε από τα εργαστήρια και τις εισαγγελικές αρχές τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει και διερευνάται είναι να διασφαλιστεί το σύνολο της λειτουργίας της διοίκησης. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια θα σας ενημερώσω».

Ακολούθησε άμεση ενημέρωση του Περιφερειάρχη, ο οποίος συγκαλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της περιφέρειας, «η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα».

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τοποθετήθηκαν, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του κ. Μαντά από την θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  τα μέλη συμφώνησαν ομόφωνα να καλέσουν την κ. Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως».

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου