Αρχική Δήμοι Πάτρα: Παράκληση ΔΕΥΑΠ για ορθολογική χρήση νερού

Πάτρα: Παράκληση ΔΕΥΑΠ για ορθολογική χρήση νερού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την συμβολή των πολιτών με την ορθολογική χρήση νερού και την εξοικονόμησή του, ζητά η ΔΕΥΑ Πάτρας, καθώς όπως ενημερώνει αναφορικά με την επάρκεια νερού  σε ανακοίνωσή της, «μετά από έναν χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι, με περιορισμένα αποθέματα νερού».

Παράλληλα διαβεβαιώνει τους πολίτες του Δήμου, ότι από την πλευρά της θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την διασφάλιση υδροδότησης όλων των νοικοκυριών.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλεί τους πολίτες  να περιορίσουν στο ελάχιστο άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων και κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.

Ειδικά τις ώρες αιχμής θα πρέπει να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσσάτιδας, Ρίου, Βραχνεΐκων και Παραλίας, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ορθολογική χρήση του νερού.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην λείψει το νερό από κανένα σπίτι», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΠ.