Αρχική Δήμοι Παρέμβαση Πελετίδη για τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων στον υπουργό Εσωτερικών

Παρέμβαση Πελετίδη για τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων στον υπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την παρέμβασή του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου ζητά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να  δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη στήριξη των μισθωτών των σχολικών κυλικείων, που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, λόγω της μακρόχρονης αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Πατρέων , με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών  τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με την υπ’ αριθμ. 180 Απόφασή του, της 22ας Ιουλίου 2020, έκανε δεκτά τα αιτήματα των μισθωτών των Σχολικών Κυλικείων.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε για την απαλλαγή τους από το μίσθωμα 2ου τριμήνου της σχολικής περιόδου 2019 – 2020, τη μείωση κατά 50% των μισθωμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν το 2020 για άλλα δύο χρόνια για όσους το επιθυμούν, καθώς και την επιστροφή των εγγυήσεων σε όσους μισθωτές λύσουν πρόωρα τη σύμβαση εντός του 2020.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά τον έλεγχο νομιμότητας, απέρριψε τη συγκεκριμένη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την υπ’ αριθμ. 124707/06-08-2020 Απόφασή της, με το σκεπτικό ότι «… απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε διάταξη νόμου, εκλείπει δηλαδή κατ’ ουσίαν η απαιτούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση της απόφασης, ως εκ τούτου η πράξη αυτή πρέπει να ακυρωθεί».

«Ζητάμε την παρέμβασή σας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα υλοποίησης της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι μισθωτές των Σχολικών Κυλικείων είναι ένας από τους κλάδους των επαγγελματιών της πόλης μας που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, λόγω της μακρόχρονης αναστολής της λειτουργίας των σχολείων και χρειάζονται τη στήριξή μας», τονίζει ο κ. Πελετίδης.