Αρχική Πολιτική Μέτρα για να μην καταρρεύσει ο κλάδος των σχολικών κυλικείων ζητά ο...

Μέτρα για να μην καταρρεύσει ο κλάδος των σχολικών κυλικείων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει την απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020, τη μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια, καθώς και την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν ώστε να μπορέσουν αυτοί να ανταπεξέλθουν σε μια ακόμη δύσκολη και αβέβαιη σχολική χρονιά.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι:

– Ο κλάδος των μισθωτών σχολικών κυλικείων έχει θιγεί χωρίς να λάβει ως τώρα επαρκή και έμπρακτη οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση.

– Λιγοστοί Δήμοι δέχθηκαν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους όπως την απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου, τη μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν.

– Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, απέδειξε την ανεπάρκεια της και την έλλειψη σχεδίου για τα περίπου 10.000 σχολικά κυλικεία της χώρας μας.

– Θεωρείται απολύτως αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων όπως η απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020, η μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν.