Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε κρίση, αντιδρώντας στο έντονο κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Τόνισε επίσης ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί φυσιολογικό μέρος της δημοκρατίας και θα έπρεπε να πραγματοποιείται σε όλα τα κόμματα.

Σχετικά με τις επισημάνσεις του κ. Στουρνάρα για την άνοδο των ακινήτων κατά 66% και τις ανακοινώσεις της ΤτΕ και άλλων οργανισμών που επηρεάζουν την πορεία της ανάπτυξης, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι το 2023 η Ελλάδα είχε πέντε φορές μεγαλύτερη ανάπτυξη από την Ευρώπη. Συνεπώς, κατέληξε ότι δεν υπάρχει λόγος να εκφράζουμε ανησυχία για την οικονομική κατάσταση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ανέφερε ότι έχει προσφέρει ανακούφιση σε περισσότερους από 10.000 πολίτες που αγόρασαν σπίτι με επιδοτούμενο επιτόκιο. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη συνέχιση αυτού του προγράμματος.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξήγησε ότι προβλέπει εγγυήσεις έως και 80% για τα δάνεια και επιδοτεί το επιτόκιο κατά 2-3 μονάδες.

Τέλος, ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου Voucher ευρυζωνικότητας και του Gigabyte Voucher, τα οποία θα επιτρέπουν τη δωρεάν σύνδεση οπτικής ίνας σε κάθε διαμέρισμα χωρίς επιβάρυνση, με το πρόγραμμα να ενσωματώνεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με απλή διαδικασία αίτησης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις