Για όλα τα καυτά θέματα μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Σε ότι αφορά τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αυτή η λεπτομερής συζήτηση για το ποιο θα είναι το ύψος του αφορολόγητου και πού ακριβώς θα κυμανθεί. Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι το 2017 και το 2018 θα είναι χρονιές ανάσας , ενώ η ποσοτική χαλάρωση και η οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξη μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλό μεσημέρι κύριε υπουργέ κι ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καλό μεσημέρι και σε σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νάστε καλά. Λοιπόν, αυτό που όλοι αναρωτιούνται μετά τα προχτεσινά είναι εάν υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ όπως έγραψε η ‘’Αυγή’’ χτες.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω πως είναι δεδομένο ότι έχει προκύψει ένα πλαίσιο συμφωνίας με πολύ συγκεκριμένους άξονες. Στην βάση αυτού του πλαισίου θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια για να δώσουν μορφή πλέον σε αυτή την συμφωνία. Δεν θεωρώ δευτερεύουσα αυτή την δουλειά που είναι να γίνει από εδώ και ύστερα, στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων, αλλά είναι πολύ σημαντικό όπως καταλαβαίνετε αυτό που επετεύχθη προχτές στο εξωτερικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση επικαλείται κ. Σκουρλέτη τα αντισταθμιστικά μέτρα. Μπορούμε όμως να κωδικοποιήσουμε τι δώσαμε εμείς δηλαδή που έκανε η κυβέρνηση, υποχώρηση, αυτό που λέτε πολλοί από σας «έντιμο συμβιβασμό», ώστε να δεχτούν οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μα αυτή ακριβώς είναι η δουλειά που θα μορφοποιηθεί και θα συγκεκριμενοποιηθεί στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων, διότι αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια δουλειά η οποία έχει πολλή τεχνική επεξεργασία για να διαπιστώσεις ότι παίρνοντας το α μέτρο θα πρέπει ταυτόχρονα να ενεργοποιήσεις το β αντίμετρο, το οποίο θα έχει αυτό που ονομάζουμε μηδενική δημοσιονομική απόκλιση. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμφωνηθεί προφανώς στο επίπεδο του Eurogroup. Έχει όμως σημασία ότι επί της αρχής αυτό έχει συμφωνηθεί και πρέπει να επιβεβαιωθεί πια από το μείγμα των μέτρων και της πολιτικής που θα εξειδικευτεί τις επόμενες μέρες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ, εκτός όμως από το οικονομοτεχνικό ζήτημα υπάρχει και το πολιτικό όπως πολύ καλά γνωρίζετε και επειδή η κυβέρνηση επανειλημμένως είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παρέμβαση σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, ότι δεν θα ψηφίσει -δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού μάλιστα-, προληπτικά μέτρα βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο τώρα συμβαίνει. Σε πολιτικό λοιπόν επίπεδο πώς μπορείτε να διαχειριστείτε αυτήν την εντός -εκτός εισαγωγικών συμφωνία που επετεύχθη προχθές.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το ερώτημα αυτό δεν είναι καινούριο, δηλαδή αν εννοείτε το πολιτικό κόστος της προχτεσινής συμφωνίας και της συμφωνίας που είχε υπάρξει το καλοκαίρι του 2015. Κι αυτή είχε ένα πολιτικό κόστος. Βέβαια γνωρίζουμε ότι αυτή η συμφωνία ήταν αναγκαστική με βάση τα δεδομένα εκείνης της συγκυρίας και τους δεδομένους συσχετισμούς. Αυτή η συμφωνία η τελευταία, δεν κινείται σε μια άλλη λογική. Ακολουθεί εκείνη την λογική κι εγώ δεν συμμερίζομαι όσους με εύκολο τρόπο διατυμπανίζουν ότι μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή. Δεν θα έχουμε δηλαδή μία πολιτική η οποία θα έχει μία διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που υπήρχε μέχρι τώρα. Έχει σημασία όμως να δούμε το μείγμα, γιατί αυτό σημαίνει συγκεκριμένες επιπτώσεις σε κοινωνικές κατηγορίες και βεβαίως να δούμε τι εξασφαλίζει αυτή η συμφωνία. Το πρώτο που εξασφαλίζει είναι έναν καθαρό διετή σχεδόν ορίζοντα στην οικονομία. Δεν έχουμε κανένα μέτρο μέχρι το τέλος του 2018…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει η εκκρεμότητα αν υπάρχει δημοσιονομικό κενό ακόμα και για το ’18. Δεν έχει κλείσει αυτό το θέμα.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μπορώ να το πω με βεβαιότητα, με βάση την ενημέρωση που έχω. Άρα αν υπάρχει κάτι, το οποίο δεν το γνωρίζω προφανώς είναι λάθος ο συλλογισμός μου. Αλλά επαναλαμβάνω είναι πολύ σημαντικό σήμερα για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να γνωρίζει ότι έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας με μία θετικά σχετική δυναμική που κληρονομούμε από το 2016 και αναφέρομαι στους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό το γεγονός συν την ποσοτική χαλάρωση μπορεί να δώσουν μια γενναία ώθηση στην οικονομία, έτσι ώστε πράγματι να μιλάμε για δύο καλά χρόνια τα οποία έχουμε μπροστά μας, για να μπούμε πλέον στα ζητήματα που έρχονται να αντιμετωπιστούν με την τελευταία συμφωνία που περιλαμβάνει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δύο μεγάλα θέματα είναι η μείωση του αφορολόγητου και προκύπτουν δύο ερωτήματα αν γνωρίζετε περίπου πόσο θα μειωθεί και από πότε θα ισχύει αυτό και το δεύτερο με τις συντάξεις, γιατί είναι βέβαιο από την στιγμή που πάμε στο θέμα τη κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, ότι θα μειωθούν οι καταβαλλόμενες συντάξεις.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μισό λεπτό. Δεν έχει προσδιοριστεί επειδή ακριβώς δεν έχει ξεκινήσει αυτή η λεπτομερής συζήτηση, ποιο θα είναι το ύψος του αφορολόγητου και πού ακριβώς θα κυμανθεί. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των συντάξεων. Αυτό το οποίο επαναλαμβάνω, γνωρίζω, είναι ότι μιλάμε για μέτρα μετά την 1/1/2019, από 1/1/2019. Αλλά προσέξτε, αυτά τα μέτρα θα συνοδεύονται με αντίστοιχα μέτρα ελαφρύνσεων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί αυτό που ονομάσαμε δημοσιονομικό μηδενικό αποτέλεσμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι αυτό μένει να συμφωνηθεί, αυτά τα αντισταθμιστικά μέτρα τι θα είναι, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, θα είναι μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Βεβαίως μένει να συμφωνηθεί, αλλά και εκεί βέβαια καταλαβαίνετε ότι ο καθένας εξηγεί διαφορετικά το θέμα της ανάπτυξης. Αναπτυξιακό μπορεί να είναι το να μην μειώνεις τα εισοδήματα των πολύ χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων, γιατί αυτά συνήθως κατευθύνονται στην κάλυψη βασικών αναγκών, άρα πέφτουν στην οικονομία. Σας λέω μία παράμετρο στην συζήτηση, άρα κι αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε και για το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Τον Μάρτιο λογικά τον χάνουμε. Άρα πάμε στον Ιούνιο είναι ο επόμενος σταθμός;
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Υπάρχει νομίζω η ευελιξία. Έχει δείξει ένα τέτοιο πνεύμα προσέγγισης ο κ. Ντράγκι, να έχουμε και νωρίτερα την εισαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα θα κλείσει και θα συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οπότε και σεις μας δίνετε την καλύτερη πάσα τώρα αν και εσείς γνωρίζετε ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες , πότε θα έχουμε την ψήφιση στην Βουλή;
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ψήφιση στην Βουλή θα έχουμε από την στιγμή που θα έχει προηγηθεί η κατάλληλη συμφωνία και προφανώς η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν. Αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Προσέξτε όμως τώρα: Θα ήταν έτσι κολοβή η συζήτησή μας αν δεν βάζαμε και το άλλο στοιχείο, την άλλη παράμετρο, της προχθεσινής συμφωνίας που είναι το δάνειο των 3 δισεκατομμυρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, το οποίο θα κατευθυνθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με δεδομένο μάλιστα ότι η εκταμίευση αυτού του δανείου δεν θα επιβαρύνει τις πρωτογενείς δαπάνες, άρα δεν θα επιβαρύνει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πραγματικά αποτελεί τομή από τότε που είμαστε κάτω από το καθεστώς των μνημονίων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ είχατε βάλει και στη δική μας συχνότητα ένα θέμα που λέγατε ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να δημιουργήσουν κάποια στιγμή κοινωνική έκρηξη, να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση κυρίως από τα λαϊκά στρώματα και από τους ψηφοφόρους του. Αν φοβάστε μετά και από αυτή τη συμφωνία, γιατί είπαμε όντως μπορεί να υπάρξουν κάποια ρυθμιστικά, μένει να τα δούμε ότι αυτό το χάσμα μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Πάντοτε υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, όσο κινούμαστε στην τροχιά των πολιτικών λιτότητας. Το υποστήριζα πάντοτε και το υποστηρίζω και τώρα. Θέλω να πω, όμως, επαναλαμβάνοντας αυτό που σας είπα πριν από λίγο, ότι το 2017 και το 2018 θα είναι χρονιές ανάσας, αν πάντοτε κινηθούμε με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε. Αν η χθεσινή συμφωνία είναι σεβαστή και θα μορφοποιηθεί αντίστοιχα. Άρα θεωρώ ότι το πιο πιθανό, πιστεύοντας στην αποτελεσματικότητα αυτής της διετίας, είναι να μην έχουμε μια όξυνση αυτών των φαινομένων που περιγράψατε προηγουμένως. Στο τέλος γνωρίζετε ότι όλοι θα κριθούμε και για τις επιλογές μας. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό και θα δούμε το σύνολο, πια, των αποτελεσμάτων αυτών των επιλογών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ πάμε σε ένα άλλο μέτωπο τώρα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα σε ότι αφορά το κυβερνητικό ρεπορτάζ. Αναφέρομαι φυσικά στις περιβόητες δηλώσεις του κ. Φίλη αναφορικά με την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα φαίνεται ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν απελευθερώσει και κάποιες άλλες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να μην αισθάνονται ιδιαιτέρως άνετα με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ όλο αυτό το διάστημα και θέλω να μου πείτε εσείς αν υπάρχει πραγματικά άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ είτε συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από συγκεκριμένα στελέχη που θεωρούν ότι είναι ο φυσικός τους σύμμαχος. Το λένε ξεκάθαρα, πια, και αν και εσείς ο ίδιος βλέπετε με σκεπτικισμό τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα σας απαντήσω σε όλες τις πλευρές του ερωτήματός σας, απλώς για την αρχιτεκτονική της συζήτησής μας μη χάσουμε στο προηγούμενο θέμα και τη συμφωνία που έχει υπάρξει για την ισχύ της επεκτασιμότητας στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, τα εργασιακά δεν τα βάλαμε, γιατί είναι και εκεί είναι λίγο ασαφές. Φαίνεται ότι είναι λίγο ασαφή τα πράγματα, τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις. Πράγματι αυτό που λέτε είναι ένα θέμα, τι θα γίνει με την απελευθέρωση των απολύσεων, θα πάει στο 10%;, φαίνεται ότι ο νόμος για τον συνδικαλισμό -που είναι αρκετά παλιός- θα αλλάξει. Είναι λίγο σε εκκρεμότητα τα εργασιακά για αυτό δεν ξέρω αν έχετε κι εσείς…
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εν πάση περιπτώσει, εγώ σας λέω τώρα για τη μέχρι τώρα καταρχήν ενημέρωση που υπάρχει και σε κυβερνητικό επίπεδο. Θεωρώ ότι προφανώς βαδίζουμε σε μια καλύτερη κατάσταση από την σημερινή πραγματικότητα, αλλά πολύ σωστά λέτε κι εσείς ότι πρέπει να δούμε πώς συγκεκριμένα, τελικά θα αποτυπωθεί αυτό τις επόμενες ημέρες.
Σε σχέση με την ερώτησή σας, εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ βασίζεται σε μια προγραμματική σύγκλιση, εφ’ όλης της ύλης. Αυτό το έχει διαπιστώσει κανείς όχι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και παλαιότερα. Παρόλα αυτά, σε κρίσιμα ζητήματα, και όταν ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, και τώρα, υπήρξε μια ταύτιση απόψεων ή εν πάση περιπτώσει μία σύγκλιση απόψεων στα ζητήματα που αφορούσαν την οικονομία. Προϋπόθεση, δε, για να προκύψει κυβέρνηση στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν η συνεργασία αυτή στη βάση αυτού του πεδίου που σας είπα πριν. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχουν συντρέξει τέτοιοι λόγοι που να θέτουν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα, χωρίς να παραγνωρίζω όπως σας είπα και εκείνα τα πεδία, τα προγραμματικά, στα οποία βρισκόμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος με τους ΑΝΕΛ.
Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά με αυτό που ονομάζετε εσείς φυσικό σύμμαχο, το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Δεν υπάρχουν φυσικοί σύμμαχοι τα τελευταία χρόνια, αλλά πολιτικοί. Εδώ είναι τελείως διαφορετικά, διότι ενώ υπάρχουν απτά συγκεκριμένα βήματα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας σε μία κατεύθυνση χειραφέτησής της από τον νεοφιλελευθερισμό, δεν βλέπουμε το ίδιο και εδώ στην εγχώρια εκδοχή της. Πολύ, δε, περισσότερο που ένα συγκεκριμένο πολιτικό στελεχιακό δυναμικό που εκπροσωπεί τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βαρύνεται για τις επιλογές τις αμέσως προηγούμενες περιόδους. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι με βαρίδια τύπου Βενιζέλου και Λοβέρδου -αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι προσωπικό, τύπου λέω, απλώς χρησιμοποιώ τα ονόματα, είναι προφανώς συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν είναι μόνο αυτά εννοώ του συγκεκριμένου πολιτικού στίγματος, προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος διάλογος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία μελλοντική συνεργασία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία κ. Σκουρλέτη; Ο οποίος έχει πει ξεκάθαρα και επανειλημμένως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει στη συζήτηση για την επανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι όποιος αγγίζει τον κ. Παπανδρέου καίγεται. Για αυτό και δεν τον ανέφερα. Είναι μια περίπτωση από μόνος του.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή είναι και της αρμοδιότητάς σας, θέλω να σας ρωτήσω άλλο ένα θέμα που έβαλε ο κ. Φίλης σε σχέση με το αν μπορεί να ανοίξει μια νέα συζήτηση με τον εκλογικό νόμο, προκειμένου αν γινόντουσαν κάποιες διορθώσεις στον ψηφισμένο νόμο να μπορούσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να τον ψηφίσει και άρα ενδεχομένως να συγκεντρωνόντουσαν οι 200 ψήφοι και ως εκ τούτου να ίσχυε από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Αν σκέφτεστε να επαναφέρετε αυτό το θέμα για τους λόγους που σας είπα.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Για εμάς αυτό το θέμα δεν τίθεται από τη στιγμή που δεν αισθάνονται την ανάγκη να το θέσουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες καταψήφισαν την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Άρα δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Αν διαπιστωθεί ότι έχουμε μια διαφορετική, πια, προσέγγιση στο επίπεδο των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν σήμερα στη Βουλή απέναντι στον εκλογικό νόμο, προφανώς καλό θα ήταν αυτό να εκφραστεί και με τον τρόπο που λέτε. Άρα δεν έχει να κάνει κάτι η κυβέρνηση από την μεριά της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι θέμα των άλλων. Μία τελευταία ερώτηση να σας κάνω. Μία ερώτηση η οποία δεν έχει κατατεθεί αλλά φαντάζομαι την έχετε διαβάσει σε σχέση με τους εξοπλισμούς και τις αμυντικές δαπάνες. Και θέλω με το χέρι στην καρδιά να σας ρωτήσω κ. Σκουρλέτη το εξης, αν δεν ήσασταν υπουργός της κυβέρνησης και ήσασταν απλώς βουλευτής θα μπαίνατε στον πειρασμό να την υπογράψετε αυτή την ερώτηση;
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εδώ το θέμα των εξοπλισμών από ότι αντιλαμβάνεστε δεν είναι ζήτημα που σχετίζεται μόνο με τον εκάστοτε ή τους εκάστοτε υπουργούς ή αναπληρωτές υπουργούς Εθνικής Άμυνας. Είναι ένα βασικό ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, άρα και από τη θέση που είμαι αυτό το οποίο διεκδικώ είναι μία συναπόφαση πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το θέμα όμως δεν έχει έρθει ποτέ για συζήτηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε δίκιο, δεν έχει κατατεθεί, όμως θα την έχετε διαβάσει την ερώτηση ή την διέρρευσαν οι συντάκτες της ερώτησης προφανώς. Βάζουν το θέμα της νομιμοποίησης, δηλαδή αν κάποιο κυβερνητικό όργανο, επιτροπή ή κυβερνητικό συμβούλιο έχει αποφασίσει σε συγκεκριμένες στρατιωτικές δαπάνες.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν έχω τέτοια ενημέρωση στα όργανα που συμμετέχω εντός της κυβέρνησης, δεν έχει τεθεί ένας τέτοιος προβληματισμός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνομιλία. Να είστε καλά.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Να είστε καλά, καλημέρα.