Αρχική Παιδεία Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις Πανελλήνιες 2021 και τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Μακρή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι», η υφυπουργός τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα εξεταστικά κέντρα. «Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση».

Η πρόβλεψη για θετικό κρούσμα σε υποψήφιο και σε εκπαιδευτικό

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί αν ένα παιδί που δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό στον κορονοϊό, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορωνοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», εξέφρασε η κ. Μακρή.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε το εξής: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι ακόμη ώριμο».