Αρχική Υγεία Παγώνη: Προειδοποίηση για τέταρτο κύμα- Τρίτη δόση εμβολίου τον Ιανουάριο

Παγώνη: Προειδοποίηση για τέταρτο κύμα- Τρίτη δόση εμβολίου τον Ιανουάριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Ορατό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού αν δεν προσέξουμε” τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, σχετικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες ανέφερε τα εξής: “Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν”.

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τη μάσκα.

Ακόμα εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε.

Εμβoλιασμοί παιδιών και τρίτη δόση

Για τον εμβολιασμό των παιδιών , η κα Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επίσης, επεσήμανε ότι “οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες”, ενώ για τα μέτρα στα γυμναστήρια, που ανοίγουν ξανά από σήμερα, και τη χρήση διπλής μάσκας, η κα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες.