Αρχική Δήμοι Ορεστιάδα: Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής ή αύξησης δυναμικότητας των υφιστάμενων στο...

Ορεστιάδα: Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής ή αύξησης δυναμικότητας των υφιστάμενων στο Φυλακτό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας εκφράζει την πλήρη άρνησή του στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών, ή αύξησης της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο δήμου Ορεστιάδας.

«Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών, ήτοι Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Φυλακίου, με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά «μόνο τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών, για τις οποίες άλλωστε έχουμε υποβάλει διαχρονικά επανειλημμένα αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία ανταπόκριση».

Επίσης ζητά την άμεση ανάκληση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αφορά το Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας, με ημερομηνία δημοσίευσης 29.12.2020, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται αυτή.

Ακόμη ορίζει Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, η οποία θα αποτελείται από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ορεστιάδας, την οποία εξουσιοδοτεί για την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ με επιστολή του θα γνωστοποιήσει την απόφασή του στον πρωθυπουργό.

Τέλος προχωρά στη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το δήμο Ορεστιάδας σχετικά με τη μη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας.