Αρχική Ελλάδα Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το dimosio.gr σας παρουσιάζει τις βασικές ειδήσεις της ημέρας:

-Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την προθεσμία που έλαβε από τη ανακρίτρια για να απολογηθεί την Τετάρτη. Αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

-Ανοίγει σήμερα επίσημα από την εισαγγελία η έρευνα για όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου.Το πρωί θα καταθέσει στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Σωματείου των ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

-Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 62χρονος καθηγητής ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αττική με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά επί επτά χρόνια ένα παιδί που σήμερα είναι 15 ετών μέσα στο σπίτι του. Ο 62χρονος πρόκειται να τεθεί σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε κινηθεί από την Υπουργό Παιδείας η σχετική διαδικασία.

-Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας θα κρίνουν το αν θα αρθεί σταδιακά το αυστηρό απαγορευτικό στην Αττική από την 1η Μαρτίου.Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του αυστηρού απαγορευτικού κατά μία εβδομάδα αλλά όπως σημείωσε ότι κάτι που θα εξεταστεί από την Επιτροπή με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Πάντως, δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με την μέθοδο της παράδοσης εκτός από την ερχόμενη Δευτέρα καθώς δεν φαίνεται να αυξάνει την κινητικότητα.

-Στόχος αγνώστων έγινε χθες το βράδυ το κτίριο που στεγάζεται η ΔΟΥ Ψυχικού επί της λεωφόρου Κηφισίας 160. Οι άγνωστοι δράστες προσέγγισαν το κτίριο και με βαριοπούλες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο και στην γυάλινη πρόσοψη και στην συνέχεια αποχώρησαν