Αρχική Υγεία Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δεν νοσηλεύονται

Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δεν νοσηλεύονται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν αλλά νοσούν ήπια και δεν χρειάζονται νοσηλεία, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. «Κανένας εμβολιασμένος δε νοσηλεύτηκε. Είναι ο καιρός να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε δε σε περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμένων που μολύνθηκαν παρόλο που είχαν ήδη αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας από τα αντισώματα, όπως μια νοσηλεύτρια, για παράδειγμα, η οποία νόσησε παρόλο που είχε εμβολιαστεί πλήρως. Όμως, εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε τη σημασία του να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, καθώς χωρίς αυτό η μετάλλαξη Δέλτα θα μας καταστρέψει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», επισήμανε.

Υπογράμμισε επίσης ότι το σύστημα υγείας δεν πρέπει να ξαναπιεστεί και ανέφερε χαρακτηριστικ ότι αν και χθες δεν υπήρχαν πολλές εισαγωγές με Covid η υπόλοιπη εφημερία ήταν τραγική.«Δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ρυθμός των νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές και είδαμε το χάρο με τα μάτια μας», τόνισε

Τέλος, ο κ. Καπραβάελος επισήμανε «από τη στιγμή που τα μοντέλα πρόβλεψης μιλάνε για αύξηση κρουσμάτων και μάλιστα από μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη, όπως είναι η ινδική (Δέλτα), με δεδομένο τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, η πρόληψη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και να προσέξουμε με μάσκες και αποστάσεις, αποτελεί κρίσιμο σημείο να αποτρέψουμε την καταστροφή του 4ου κύματος.»