Αρχική Ελλάδα Καπραβέλος: «Όπλο κατά του κορονοϊού τα επικαιροποιημένα εμβόλια»

Καπραβέλος: «Όπλο κατά του κορονοϊού τα επικαιροποιημένα εμβόλια»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται, τα κρούσματα του κορονοϊού και τα επικαιροποιημένα εμβόλια, μίλησε σήμερα Τρίτη ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος.
Ειδικότερα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως: «Πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορονοϊό». Ωστόσο, σημείωσε πως είναι διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία «πιάνουν τις παραλλαγές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Ενώ για την παραλλαγή του κορονοϊού, ο ειδικός υπογράμμισε πως: «δεν μοιάζει με τις προηγούμενες», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ».

Εκτός από τα επικαιροποιημένα εμβόλια, «όπλο» κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες ανέφερε ο επιστήμονας.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως: «ο κορονοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη», ενώ ανέφερε πως στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώνονται πολλές εισαγωγές, οι οποίες γίνονται για άλλη αιτία, όμως οι ασθενείς πάσχουν από κορονοϊό.

«Αναποτελεσματικό και άδικο»
Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως: «Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό».

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχουν πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

«Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα», είπε και το «κοκτέιλ» γρίπης – κορονοϊού.