ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για το μεγάλο πρόγραμμα που θα βγει σε δυο κύκλους και θα αφορά συνολικά 15.000 νέους ανέργους 18-29 ετών. Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” μέχρι χθες αναμενόταν να ολοκληρωθεί η δημοσίευση της ΚΥΑ σε ΦΕΚ, ώστε να “κλειδώσουν” όλες οι διαδικασίες και να εμφανιστεί η δημόσια πρόσκληση του Οργανισμού, η οποία θα αφορά κατ αρχήν 10.000 νέους ανέργους 18-29 ετών. Όπως έχει γράψει το “Έθνος – Εργασία+” το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με ειδικότερο στόχο την ανεργία των νέων πτυχιούχων ΑΕΙ, ΤΕΙ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι 6.000 θέσεις θα αφορούν άνεργους έως 29 ετών, πτυχιούχους ανωτάτων ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν νέους μη πτυχιούχους, δηλαδή Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να καλυφθούν και οι 10.000 θέσεις, ενώ μόλις αυτό συμβεί θα προκηρυχτεί ο Β κύκλος που θα αφορά 5.000 νέους ανέργους 18-29 ετών.

Διαβάστε σήμερα στο “Έθνος” και στο ένθετο “Εργασία+”: 

  • Πότε θα δημοσιευθεί η πολυπόθητη δημόσια πρόσκληση του προγράμματος
  • Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της δράσης και οι προϋποθέσεις
  • Το ακριβές ποσό με το οποίο θα επιδοτηθούν οι άνεργοι
  • Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Κάθε Τρίτη μαζί με το ΕΘΝΟΣ το νέο 12σέλιδο ένθετο Εργασία+