Αρχική Διεθνή Ο Τραμπ «έκρυψε» τα πορτρέτα του Κλίντον και του Μπους από τον...

Ο Τραμπ «έκρυψε» τα πορτρέτα του Κλίντον και του Μπους από τον Λευκό Οίκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην… αφάνεια έβαλε τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουώκερ Μπους ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται πολλούς μάρτυρες, τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους στα δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, που δολοφονήθηκε το 1901, και του Θίοντορ Ρούσβελτ, που τον διαδέχθηκε.

Στον Λευκό Οίκο η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι πίνακες που αναπαριστούν τον Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός πρόεδρος 1993-2001) και τον Τζορτζ Ουώκερ Μπους (Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 2001-2009) φέρεται να μεταφέρθηκαν σε μια τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

Το CNN τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε την ευκαιρία να αντικρίζει τους δύο προκατόχους του αρκετές φορές την ημέρα, καθώς κατέβαινε από την ιδιωτική του κατοικία ή όταν χαιρέτιζε τους καλεσμένους του στο λόμπι.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Τραμπ το 2017 δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό σε επίσημη τελετή, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.