Αρχική Δήμοι Νομική πληροφόρηση για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα στο Δήμο Πλατανιά

Νομική πληροφόρηση για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα στο Δήμο Πλατανιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δράση «Δια Ζώσης Νομικής Πληροφόρησης», διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης.

Η ενημερωτική εκδήλωση,   θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου, από τις 9.30 έως τις 16.30 στο δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι.

Νομικοί συνεργάτες του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα απαντήσουν εξατομικευμένα σε ερωτήματα που θα θέσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες σχετικά με:

α) το κοινωνικό –  ασφαλιστικό σύστημα όλων των Ταμείων (ΙΚΑ. ΟΓΑ ΟΑΕΕ κλπ) όπως για παράδειγμα:

“Πώς ή πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη;”,

“Αντιμετωπίζω προβλήματα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τι μπορώ να κάνω;”,

“Μπορώ να παίρνω σύνταξη και να συνεχίσω να εργάζομαι;”

β) τα εργασιακά δικαιώματα όπως:

“Με απολύσανε ξαφνικά, τι δικαιούμαι;”,

“Πώς πρέπει να αμείβομαι στις αργίες ή όταν κάνω υπερωρίες;”.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τους νομικούς είναι δωρεάν και η πληροφόρηση θα είναι εξατομικευμένη. Για την διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων νομικής πληροφόρησης που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

Το συνολικό αριθμό ενσήμων

Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης

Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

Την ημερομηνία πρόσληψης, τη μορφή απασχόλησης (π.χ. πλήρης, εποχική κ.λ.π.) και το είδος σύμβασης (π.χ. αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου κ.ο.κ.)

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προσέλθουν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρες 09.30-16.30 στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι. Η πληροφόρηση θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, στα τηλέφωνα 2821341040 και 2821341033.