Αρχική Μόνιμοι Νέες θέσειw γεωπόνων, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, στις φυλακές της χώρας

Νέες θέσειw γεωπόνων, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, στις φυλακές της χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεκαπέντε νέοι επιστήμονες θα υπηρετήσουν πλέον στις φυλακές της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Πρόκειται για 8 γεωπόνους, 4 κοινωνιολόγους, 2 ψυχολόγους και 1 κοινωνικό λειτουργό, οι οποίοι μετατάχθηκαν πρόσφατα και αναλαμβάνουν άμεσα τα νέα τους καθήκοντα.

Οι υπάλληλοι αυτοί υπηρετούσαν ως εξωτερικοί φρουροί ή φύλακες και η μετάταξή τους έγινε δυνατή με ειδική νομοθεσία που προώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης (νόμοι 4411/2016 και 4491/2017).

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης καλωσόρισε τους νέους επιστήμονες σημειώνοντας ιδιαίτερα τον κρίσιμο ρόλο τους στην αναβάθμιση των καταστημάτων κράτησης και την σωφρονιστική μεταχείριση των κρατουμένων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα νέα τους καθήκοντα από τον γεν. διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής και έμπειρους επιστήμονες που ήδη υπηρετούν στις φυλακές και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Τέλος, σε δύο ξεχωριστές ομάδες (γεωπόνοι, κοινωνικοί επιστήμονες) συζητήθηκε ο ρόλος αλλά και οι ιδιαίτερες προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εύχεται καλή σταδιοδρομία στους νέους επιστήμονες και θεωρεί ότι η συμβολή τους θα είναι καθοριστική για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, με όρους ασφάλειας και ανθρωπισμού.