ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση που θα καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα αφορά την αναστολή πληρωμής επιταγών κατά 75 ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπει το «πάγωμα» των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή για την περίοδο από 6 Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, για όσους πλήττονται από την πανδημία και το lockdown.

Για το «πάγωμα» των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή θα απαιτηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πρόθεσης μετάθεσης πληρωμής από τον εκδότη.

Η αναστολή προθεσμιών πληρωμής των επιταγών θα ισχύσει για:

  • Τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργιά τους με κρατική εντολή.
  • Τις επιχειρήσεις που πρέπει να καλύψουν επιταγές η αξία των οποίων υπερβαίνει το 20% του μέσου μηνιαίου τζίρου τους το 2019.
  • Τις επιχειρήσεις που καταγράφουν πτώση τζίρου μεγαλύτερη από το 50% στο διάστημα Απριλίου- Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αυτό σημαίνει πως οι επιταγές που έληγαν κανονικά στις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 20 Ιανουαρίου 2021 και αυτές που θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 16 Μαρτίου 2021.