Αρχική Δήμοι Μπακογιάννης: Αναγκαία η επέκταση νυχτερινών δρομολογίων στο μετρό

Μπακογιάννης: Αναγκαία η επέκταση νυχτερινών δρομολογίων στο μετρό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την επέκταση του ωραρίου στο Μετρό αλλά και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να καταπολεμηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Όλοι μιλάμε για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, για το έμφραγμα το οποίο παθαίνει η Αθήνα καθημερινά. Πρακτικά ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι να ενισχύσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γι’ αυτό γίνεται πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κάνει ακόμη τα αναγκαία βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Μπακογιάννης, ενώ χαιρέτησε την επικείμενη παραλαβή των πρώτων 250 καινούργιων λεωφορείων τα οποία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Σχετικά με την ανάγκη επέκτασης του ωραρίου στο Μετρό, τόνισε ότι το στηρίζει, όχι μόνο ως δήμαρχος αλλά και ως γονιός.

«Το στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις μου, το έχω κάνει στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το κάνω. Χίλιες φορές να μπαίνουν τα παιδιά μας στο Μετρό παρά να μπαίνουν σε αυτοκίνητα στις 3 και στις 4 η ώρα τη νύχτα. Ένας λόγος παραπάνω για να αισθανόμαστε όλοι καλύτερα και να είναι τα παιδιά μας καλά, να πάρουμε την απόφαση και να προχωρήσουμε σε αυτήν την επέκταση. Άλλωστε νομίζω ότι αναλογικά το κόστος δεν είναι μεγάλο, είναι κάτι που πλέον τα οικονομικά μας το αντέχουν», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.