Αρχική Ελλάδα Μουτζούρης για αποσυμφόρηση νησιών: Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα μάτια»

Μουτζούρης για αποσυμφόρηση νησιών: Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα μάτια»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τακτική «στάχτη στα μάτια» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης τη μετακίνηση 392 αιτούντων άσυλο από τη Μόρια σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, επιλέγει  δε μαθηματικό τρόπο για το αποδείξει.  Συγκεκριμένα αναφέρει ότι από 1500 που θα φεύγανε  πήγαμε στους 400 και από εκεί στο μηδέν. Μετά από τους 400 πήγαμε στους 550, από εκεί στους 450 και καταλήξαμε στους 392. Για να καταλήξει σκωπτικά στο  «αποσυμφορούμεθα, αποσυμφορούμεθα».

Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου  Ν. Μηταράκη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου απουσίαζε στην Αθήνα. Ενώ την έντονη αντίδραση και ενόχλησή του για τις παλινωδίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών ο κ. Μουτζούρης  την είχε εκφράσει με άλλη ανάρτησή του  την παραμονή  της άφιξης Μηταράκη στη Λέσβο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Απομάκρυνση των παράνομων (παράτυπων) μεταναστών από το απειλούμενο βόρειο Αιγαίο δεν επιτυγχάνεται με την εφ άπαξ μεταφορά στην ενδοχώρα 400 ή 450 ή 500 ατόμων και την σποραδική μεταφορά άλλων 40 ή 50 και δη των αποκαλούμενων «ευάλωτων». Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα μάτια» ή «παραμονή στις νήσους των «δυνατών» μεταναστών».

Η Πολιτεία οφείλει να εννοεί την αποσυμφόρηση, όπως την εννοούν οι Βορειοαιγαιοπελαγίτες και επιτάσσει η ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική. Οφείλει να αρχίσει άμεσα μαζική και ριζική απομάκρυνση τους. Οφείλει να μεταβάλει στάση. Τότε πρώτοι θα επευφημήσουμε και θα υποδεχθούμε. Υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατούμε».

Και καταλήγει ο κ. Μουτζούρης: «Με ανάλογο τρόπο εμφανιζόταν διστακτική ή άβουλη στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας από τον Ιούλιο 2019 έως τις αρχές Μαρτίου. Κάποια στιγμή οδηγήθηκε από την λαϊκή αντίδραση σε αλλαγή στάσεως με θετικότατα αποτελέσματα: μόνο 39 είσοδοι μεταναστών τον Απρίλιο 2020! Οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Ο Περιφερειάρχης είναι ενθουσιασμένος (αρκεί να διατηρηθεί)».