Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μουτζούρης για αποσυμφόρηση νησιών: Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα μάτια»

Τακτική «στάχτη στα μάτια» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης τη μετακίνηση 392 αιτούντων άσυλο από τη Μόρια σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, επιλέγει  δε μαθηματικό τρόπο για το αποδείξει.  Συγκεκριμένα αναφέρει ότι από 1500 που θα φεύγανε  πήγαμε στους 400 και από εκεί στο μηδέν. Μετά από τους 400 πήγαμε στους 550, από εκεί στους 450 και καταλήξαμε στους 392. Για να καταλήξει σκωπτικά στο  «αποσυμφορούμεθα, αποσυμφορούμεθα».

Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου  Ν. Μηταράκη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου απουσίαζε στην Αθήνα. Ενώ την έντονη αντίδραση και ενόχλησή του για τις παλινωδίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών ο κ. Μουτζούρης  την είχε εκφράσει με άλλη ανάρτησή του  την παραμονή  της άφιξης Μηταράκη στη Λέσβο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Απομάκρυνση των παράνομων (παράτυπων) μεταναστών από το απειλούμενο βόρειο Αιγαίο δεν επιτυγχάνεται με την εφ άπαξ μεταφορά στην ενδοχώρα 400 ή 450 ή 500 ατόμων και την σποραδική μεταφορά άλλων 40 ή 50 και δη των αποκαλούμενων «ευάλωτων». Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα μάτια» ή «παραμονή στις νήσους των «δυνατών» μεταναστών».

Η Πολιτεία οφείλει να εννοεί την αποσυμφόρηση, όπως την εννοούν οι Βορειοαιγαιοπελαγίτες και επιτάσσει η ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική. Οφείλει να αρχίσει άμεσα μαζική και ριζική απομάκρυνση τους. Οφείλει να μεταβάλει στάση. Τότε πρώτοι θα επευφημήσουμε και θα υποδεχθούμε. Υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατούμε».

Και καταλήγει ο κ. Μουτζούρης: «Με ανάλογο τρόπο εμφανιζόταν διστακτική ή άβουλη στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας από τον Ιούλιο 2019 έως τις αρχές Μαρτίου. Κάποια στιγμή οδηγήθηκε από την λαϊκή αντίδραση σε αλλαγή στάσεως με θετικότατα αποτελέσματα: μόνο 39 είσοδοι μεταναστών τον Απρίλιο 2020! Οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Ο Περιφερειάρχης είναι ενθουσιασμένος (αρκεί να διατηρηθεί)».

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαλκίδα: Το Σημειωματάριο, τα ποσά, τα ονόματα και οι συνομιλίες “έκαψαν” τους εφοριακούς της ΔΟΥ

Σημειώσεις με ποσά και ονόματα που κρατούσε το φερόμενο κύκλωμα των εκβιαστών της ΔΟΥ Χαλκίδας, καθώς και συνομιλία της Διευθύντριας με τον λογιστή έπεσαν...

Πολύ γνωστό αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύ γνωστό και αρκετά συνηθισμένο αντικείμενο που παίρνουμε κοντά μας στα ταξίδια κρίθηκε ένοχο, καθώς είναι ικανό να...

Μωρό απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στη Λούτσα

Συναγερμός σήμανε για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 σήμερα Πέμπτη (23/5) σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στη Λούτσα Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο διαμέρισμα βρισκόταν...

Έτσι θα γίνει η πλατεία Κολωνακίου μετά τα έργα για το μετρό

Η δημιουργία ενός νέου σταθμού Μετρό στην πλατεία του Κολωνακίου εντάσσεται στην κατασκευή της Γραμμής 4, το Α’ τμήμα της οποίας θα συνδέει το Γαλάτσι...