Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικό και το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Ισχυρή αντίσταση κατά της μετάλλαξης Δέλτα και των υπολοίπων μεταλλάξεων του κορονοϊού καθώς και πολύμηνη προστασία προσφέρει το εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανοσολογική αντίδραση όσων εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο διαρκεί για τουλάχιστον οχτώ μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι 85% αποτελεσματικό και εμποδίζει την νοσηλεία και τον θάνατο από κορονοϊό.

«Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία μετά από 8 μήνες ερευνών δείχνουν ότι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού δημιουργεί μια ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν φθίνει. Αντίθετα παρατηρούμε μια βελτίωση όσο περνάει ο καιρός» δήλωσε ο Mathai Mammen, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Johnson & Johnson.

Όσοι εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson δημιούργησαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Δέλτα, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ανακοινώσεις ότι τα εμβόλιά τους είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα εξέδωσε και οι εταιρείες Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Ευρώπη

Την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μια περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδιών, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας — το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα– και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι», κατά της covid-19, πρόσθεσε.

«Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επαναστατική θεραπεία προλαμβάνει την εξάπλωση των καρκινικών όγκων

Ερευνητές στο Karolinska Institutet κατάφεραν να αναπτύξουν στοχευμένη θεραπεία κατά του καρκίνου μέσω μικρών μεμβρανικών κυστιδίων, τα οποία χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να επικοινωνούν....

AstraZeneca: Δεν ήταν δουλειά μας να ασχοληθούμε με τα εμβόλια της

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα πως το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας, που παρασκευάστηκε για τον κορονοϊό, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες...

Καρωτιδική στένωση: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η καρωτιδική στένωση αποτελεί εκδήλωση της αρτηριοσκλήρυνσης, κατά την οποία αναπτύσσεται μία στένωση (αθηρωματική πλάκα) στην αρχή της έσω καρωτίδας. Η στένωση της καρωτίδας είναι επικίνδυνη,...

Υγιής Ύπνος: Σταματήστε την κατανάλωση αυτού του ροφήματος

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας, από τη διατροφή και την άσκηση μέχρι τις καθημερινές συνήθειες. Ωστόσο, υπάρχει ένα ρόφημα που θα...