Αρχική Περιφέρειες Με παρέμβαση Νεκτάριου Φαρμάκη έρχεται Καρδιοχειρουργική Κλινική στην Πάτρα

Με παρέμβαση Νεκτάριου Φαρμάκη έρχεται Καρδιοχειρουργική Κλινική στην Πάτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Πάτρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν μπορεί να περιμένει άλλο και η Νοτιοδυτική Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

« Σε ζητήματα υγείας και ζωής δεν χωρούν, ούτε καθυστερήσεις, ούτε αναβολές. Και εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την κοινωνία, με κάθε τρόπο και με κάθε δυνατότητα που έχουμε», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε και έλαβε την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου για τη διάθεση ποσού ύψους 591.050 ευρώ, προκειμένου να αγοραστεί ο ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

«Γίναμε όλοι πρόσφατα, μάρτυρες μίας τραγικής αλυσίδας γεγονότων και ανταλλαγής ευθυνών. Καταλάβαμε ότι η ναυαρχίδα της υγειονομικής περίθαλψης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αδυνατεί να έχει Καρδιοχειρουργική Κλινική, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω τι και ποιος φταίει, δεν είμαι εγώ αυτός που θα αναζητήσει ευθύνες ή θα μιλήσει για ευθύνες. Όμως, θα πω ότι είναι τραγικό να παίζονται ανθρώπινες ζωές.

Και ακόμα πιο τραγικό, όταν συμβαίνει αυτό, να καθόμαστε άπραγοι. Για τον λόγο αυτό, αισθάνθηκα ως ευθύνη και μεγάλη προτεραιότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Και ειλικρινά χαίρομαι που μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, φυσικά και το ίδιο το Νοσοκομείο, είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να φέρω μπροστά σας, πολύ γρήγορα, αυτή την πρόταση. Και νομίζω πως η απόφαση να λειτουργήσει το συντομότερο η Καρδιοχειρουργική Κλινική δεν είναι μόνο της Περιφερειακής Αρχής, αλλά του συνόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θέλω να βάλει σήμερα μία ισχυρή σφραγίδα σε ένα μεγάλο έργο ζωής, υγείας και τελικά, περηφάνιας για όλους μας, κλείνοντας ένα ακόμα γκρίζο κεφάλαιο του χθες» πρόσθεσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σημειώνεται πως η πρόταση που, εκτός ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Πάτρα, προβλέπει τη διάθεση ποσού, ύψους 591.050 ευρώ, για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΘΧ», το οποίο θα ενταχθεί στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτους 2019.

Όπως αναφέρει και στον τίτλο του, το έργο αφορά την προμήθεια όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά ασθενών από το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.