ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επιβολή ενός «σκληρού» lockdown στην Αττική στα πρότυπα του Μαρτίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία αποφασίστηκε νέα σκληρή καραντίνα για το Λεκανοπέδιο.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι ειδικοί εισηγούνται να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα καταστήματα και τα κομμωτήρια.

Τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:30 το απόγευμα, με τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ουσιαστικά προανήγγειλε τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Το πρωί, ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βελτιωθούν, τότε έρχεται καθολικό lockdown στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι το σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική είχε συζητηθεί στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής, την προηγούμενη Παρασκευή.