Αρχική Οικονομία Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκπνέει από σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου οι προθεσμία για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων, για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εκκρεμότητες με τα ενοίκια του 2020.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα 12 Απριλίου:

Μπορούν να δηλωθούν τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021

Μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των παραπάνω κατηγοριών θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέσα στην ημέρα και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου είτε να αποζημιωθούν για τις απώλειες εσόδων, είτε να μην εμφανίζονται ως εκμισθωτές.