Αρχική Δήμοι Λειτουργία Κοινωνικού Πλυντηρίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Λειτουργία Κοινωνικού Πλυντηρίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δομή Κοινωνικού Πλυντηρίου, θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ωφελούνται  οι πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες  και οι φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Η δομή βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο επί της οδού Ειρήνης 2-4, στην περιοχή Βαρδαρίου.

«Το Κοινωνικό Πλυντήριο θα αποτελέσει μια θερμοκοιτίδα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την επίσημη παραλαβή,  χθες , των αναγκαίων συσκευών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip από την εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever.

«Σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντικό παράλληλα με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να υπάρχει και η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τρία πλυντήρια και ισάριθμα στεγνωτήρια επαγγελματικής χρήσης, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 60 οικογένειες ανά εβδομάδα.

Η δομή θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Το πρόγραμμα κατά κύριο θα εξυπηρετεί οικογένειες με παιδιά και άπορους φοιτητές. Παράλληλα, μετά από κοινωνική έρευνα, τη δομή θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι έχουν αδυναμία να πλύνουν τα ρούχα τους είτε λόγω καταστροφής της οικίας τους είτε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους καθώς και φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.