Αρχική Ελλάδα Λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη: Το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού

Λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη: Το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Έφυγε σήμερα από την ζωή, ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, φωτογραφία αρχείου , Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ /EUROKINISSI)

Τελευταία μέρα σήμερα του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ταξιδέψει στην Κρήτη, το νησί που θα γίνει η τελευταία κατοικία του μεγάλου συνθέτη. Το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει έως τις 14:00.

Σήμερα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σορός του θα φτάσει αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας. Θα γίνει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων και θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκήνυμα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Η Ακτοπλοϊκή εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πένθος για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, προσφέρει έκπτωση 50% για το Σεπτέμβριο στα εισιτήρια των επιβατών που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη γραμμή των Χανίων με το «Κύδων Παλάς», προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη.