Αρχική Ελλάδα Δείτε γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

Δείτε γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελλάδα ευγνωμονούσα και περίλυπη πενθεί για το γνήσιο τέκνο της τον σπουδαίο “Μίκη όλων των Ελλήνων” με τη χώρα να έχει βυθιστεί σε τριήμερο πένθος.

Σήμερα πριν από λίγες ώρες, ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης αναπαύεται στη Γη των προγόνων του τη Κρήτη, με τον ίδιο να είχε αποφασίσει προ πολλού να ταφεί στα Χανιά και το χωριό Γαλατάδες.

Πλήθος ανθρώπων από απλούς πολίτες μέχρι και διασήμους αποχαιρέτησαν των μεγάλο μουσικοσυνθέτη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, με τον Διονύση Σαββόπουλο να προχωρά σε μια ενέργεια που προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς που δεν γνώριζαν το παρασκήνιο πίσω από αυτή.

Ειδικότερα, ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με στρατιωτικό χαιρετισμό

Αυτή η εικόνα αποτέλεσε στόχο δηκτικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για τον λόγο αυτό τα σωματεία Άσμα, Μέτρον και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, αποφάσισαν να εξηγήσουν την ιστορία πίσω από αυτό τον αποχαιρετισμό.

mikis-theodorakis-dionysis-savvopoylos-i-istoria-mias-fotografias-561491569

 

Τα σωματεία Συνθετών και Τραγουδιστών για τον αποχαιρετισμό του Διονύση Σαββόπουλου:

«Σε μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης και θλίψης, που ενώνει όλο τον κόσμο του ελληνικού τραγουδιού, τη στιγμή της απώλειας του κορυφαίου μας Μίκη, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε το εξής: χθες τα σωματεία των συνθετών και των τραγουδιστών απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη τους για έναν ομαδικό αποχαιρετισμό στον μεγάλο συνθέτη. Αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα, προχωρήσαμε προς τη Μητρόπολη και δώσαμε τον τελευταίο ασπασμό μαζί. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε από τους πρώτους ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τυχαίνει να γνωρίζουμε πως πάντα όταν τον έβλεπε τον χαιρετούσε ως «Κάπταιν, μάϊ κάπταιν» κάνοντας τρυφερή αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». Έτσι επέλεξε να τον αποχαιρετήσει και στη Μητρόπολη. Αφού αποχαιρετηθήκαμε όλοι, φύγαμε ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως άρμοζε άλλωστε στην περίσταση. Επειδή είδαμε σήμερα μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση την χρειάζεται. Αυτά-και ας επιστρέψουμε στο μεγάλο γεγονός της απώλειας. Θα μας απασχολεί για καιρό.
Τα σωματεία
ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ»