Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Kυρανάκης: Τέλος οι ουρές σε κτηματολόγια και υποθηκοφυλακεία

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε στoν ΑΝΤ1  και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση για τη συνέχιση της ψηφιακής μετάβασης.

Πρώτος τομέας προτεραιότητας, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, είναι αυτός της ψηφιοποίησης στις μεταβιβάσεις ακινήτων όπου καταγράφεται τεράστια ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων. Για το έργο αυτό είπε ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα τα οποία θα εντατικοποιηθούν στην πορεία και έφερε ως παράδειγμα τα κτηματολογικά γραφεία στα οποία υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες και τα οποία στόχος είναι να ψηφιοποιηθούν και να πάψει να υπάρχει η κλασική εικόνα με τους χιλιάδες φακέλους.

«Την άλλη εβδομάδα ανακοινώνονται τα ψηφιακά εργαλεία για το Κτηματολόγιο»

«Σχεδόν έτοιμη η πλατφόρμα για ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων, από βδομάδα θα ανακοινώσουμε ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα βάλουν τέλος στις ουρές στα κτηματολόγια και στα υποθηκοφυλακεία», τόνισε ο, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι θα τελειώνουν όλα στο γραφείο του συμβολαιογράφου ψηφιακά.

«Προσωπική πρόκληση για μένα είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων που αφορά πολύ κόσμο. Έχουμε περίπου 2.000 συμβόλαια που υπογράφονται καθημερινά, άρα βασικός μας στόχος, μαζί με τον υπουργό, Δημήτρη Παπαστεργίου, είναι μία μεταβίβαση ακινήτου από τους πέντε και έξι μήνες που διαρκεί σήμερα να διαρκεί πολύ λιγότερο», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης.

Για ταυτότητες και πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε και απάντησε και για τα θέματα της επικαιρότητας. Σχετικά με τις νέες ταυτότητες, αυτές – όπως είπε χαρακτηριστικά- «θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις υπηρεσίες και ο καθένας θα μ πορεί να την κατεβάζει στο κινητό του μέσω των app».

Ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις χθεσινές δηλώσεις Μηταράκη για έφιππη αστυνομία, που λίγο αργότερα διαψεύστηκαν από το Μαξίμου, ο ίδιος ο Υφυπουργός δήλωσε πως «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν ήταν αυτό που θέλαμε και έτσι πλέον η ασφάλεια στα πανεπιστήμια θα υπάρχει όπως υποσχεθήκαμε αλλά θα γίνεται μέσω της «κανονικής» αστυνομίας, όπως συνέβη με την ΟΠΚΕ όταν χρειάστηκε να παρέμβει στην ΑΣΟΕΕ».

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία» Ο Παύλος Μαρινάκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA αναφέρθηκε στην...

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον Ναρέντρα Μόντι

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον Ναρέντρα Μόντι Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι και θα ακολουθήσουν...

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα Με βελτιωτικές αλλαγές τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και δεσμεύτηκε ότι...

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών Στον "αέρα" του διαδικτύου είναι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των πολιτών τρίτων...