Αρχική Δήμοι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα θέσει σε ισχύ η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνοδεύονται από απαγορεύσεις σε στάση και στάθμευση οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους και ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους από όπου θα διέλθει η πομπή λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας της Κανάλας και των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν στις οδούς Αγ. Δημητρίου (στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος), Βενιζέλου (στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου), Ολύμπου (στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου) και Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της. Οι ώρες απαγόρευσης θα είναι από 10.30 μέχρι 13.30. Την ίδια μέρα, από τις 05.00 μέχρι 13.30, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στους ίδιους δρόμους.

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στο ναό Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα ισχύει από τις 05.00 μέχρι τις 13.30, στους δρόμους: Αγ. Δημητρίου (στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου), Κασσάνδρου (στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης), Μακεδονικής Αμύνης (στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου), Σελεύκου, σε όλο το μήκος της και Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

Την Παρασκευή, από τις 10.30 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι την οδό Ι. Δραγούμη, Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, καθώς και σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των παραπάνω οδών.

Το Σάββατο, από τις 03.00 και μέχρι πέρατος της παρέλασης, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 της ίδιας ημέρας, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση, όπου επιτρέπεται, όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, 30ης Οκτωβρίου, σε όλο το μήκος της, Μ. Μπότσαρη-Καραϊσκάκη-25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, Παύλου Μελά, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Στρ. Ναπολ. Ζέρβα σε όλο το μήκος της, Εθν. Αμύνης.

Από τις 05.00 και το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης: Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, 30ης Οκτωβρίου καθ’ όλο το μήκος της.

Από τις 07.00, σταδιακά και μέχρι το τέλος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης: Μ. Μπότσαρη-Καραϊσκάκη-Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού, Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, Σουλιώτη, στο τμήμα της από την Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού, Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Την ίδια μέρα θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης: Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από 15.00 της 25-10-2017 μέχρι ώρα 15.00 της 28-10-2017, στο πάρκινγκ που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2017 μέχρι τέλους της παρέλασης της 28-10-2017 και Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2017 μέχρι τέλους της παρέλασης της 28-10-2017.

Επίσης, στην Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2017 μέχρι τέλους της παρέλασης της 28-10-2017 και στην Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2017 μέχρι τέλους της παρέλασης της 28-10-2017.