Αρχική Ελλάδα Κούρτοβικ: Θα ζητήσω διακοπή ποινής του Κουφοντίνα λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας...

Κούρτοβικ: Θα ζητήσω διακοπή ποινής του Κουφοντίνα λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η απεργία πείνας είναι νόμιμο δικαίωμα που παρέχεται από τον σωφρονιστικό κώδικα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Κούρτοβικ συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, αφού κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής «να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει», γνωστοποίησε την πρόθεσή της να καταθέσει αίτηση για διακοπή της ποινής του εντολέα της.

«Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου», ανέφερε η κυρία Κούρτοβικ στον ΑΝΤ1 αποκαλύπτοντας ότι θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής λόγω ανηκέστου βλάβης στην υγεία του Κουφοντίνα.

Όπως εξήγησε, «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος και η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» και σχολίασε πως «είναι απίστευτο το τι έχει γίνει.

Ακούσαμε, ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν. Δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με το γιατί ο Κουφοντίνας δεν ακολούθησε τη νομική οδό, όπως πολλοί αναρωτιούνται, ισχυρίστηκε ότι όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε «από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα.

Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».

Η δικηγόρος έκανε λόγο για «απαγωγή» του κρατούμενου, εξηγώντας ότι, «ο νόμος λέει ότι η μεταγωγή πρέπει να γίνεται με αξιοπρέπεια και όχι να εισβάλουν 15 ΕΚΑΜίτες χωρίς να σου λένε πού και γιατί, χωρίς τα πράγματά σου, για να σε βάλουν σε ένα κλειστό αυτοκίνητο που δεν ξέρεις πού σε πάει».

Κλείνοντας, είπε ότι «η απεργία πείνας είναι νόμιμο δικαίωμα που παρέχεται από τον σωφρονιστικό κώδικα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».